Indicaties voor kinderfysiotherapie

Afdrukken E-mail
Kinderfysiotherapie, waar te vindenProblemen die spelen bij kinderen zijn van zeer uiteenlopende aard en verschillen per leeftijdsgroep.

Baby’s van 0 tot 2 jaar kunnen bijvoorbeeld veel huilen, bewegen zich op een bijzondere manier voort zoals billenschuiven of hebben aangeboren afwijkingen (down) die de motoriek beïnvloeden.

Peuters en kleuters van 2 tot 4 jaar lopen soms achter in motorische ontwikkeling, kunnen last hebben van veelvuldig vallen of struikelen of lijken bang tijdens het spelen in het klimrek.

Schoolgaande kinderen van 4 tot 12 hebben soms een afwijkende houding, tonen klachten door overbelasting of hebben moeite met het verwerken van veel prikkels.


Jongeren van 12 tot 18 jaar
 hebben soms klachten die te voortvloeien uit de pubertijd, kunnen sportblessures oplopen door bijvoorbeeld overbelasting en kunnen door een verkeerde houding hoofdpijn, nek- of rugklachten krijgen.

Dit is slechts een kleine greep uit de indicaties bij kinderen die kunnen voorkomen. Eerst wordt onderzocht wat de oorzaak kan zijn. Regelmatig is dat snel duidelijk, maar soms is het lastig te achterhalen, vooral bij baby’s. Als duidelijk is wat de oorzaak is wordt een behandelplan opgesteld. Dit wordt altijd afgestemd met de ouders of overlegd met andere specialisten. De samenwerking met en instemming van ouders is essentieel. Ook omdat sommige oefeningen thuis gedaan moeten worden.


Als u vragen heeft kunt u ons rustig bellenmailen of een afspraak maken.